Hej!

Någon som installerat nytt avlopp (3-kammarbrunn + infiltration) nyligen? Är lite nyfiken på prisbilden, har just börjat begära in kostnadsförslag. Befintlig infiltration är gammal och har gett upp, troligen även slamavskiljaren, som i vilket fall behöver flyttas då den ligger alldeles för nära brunn för dricksvatten. Förstår att kostnaden kan bli nästan vad som helst, men vore ändå intressant att höra. Någon slags totalentreprenad (från ansökan till färdig anläggning) lär det bli frågan om.
 
Beroende på markförhållande så räkna mellan 70-130 tusen, lite beroende på om du verkligen får ha en infiltration eller om det skall till en markbädd. Samma sak när det gäller slamavskiljare, de finns i en mängd olika storlekar. Vissa kommuner i Sthlm har skärpt kraven så att det inte är gångbart med trekammarbrunn längre, utan att det kan bli lösning med en 2-kammarbrunn för BDT vatten samt en septitank för avlopp.
 
vårt gick på 41000 inkl allt 2009, ny 3k-brunn, pumpbrunn, pump, infiltration, tillstånd, jordprov, grävning, el etc. men då kom vi nog rätt billigt undan med hjälp av kontakter etc
 
Spännande. Verkar som om det kan kosta i princip vad som helst. Hoppas på det bästa.
 
Rent generellt är det bra att höra med ett par entreprenörer, det kan skilja sig.

41.000 ser jag som mycket svårt att komma ner till. Men 70.000 är nog ett standardpris. 100-120 vid problemtomt.

// Jocke
 
Vi betalade knappt 80 000 för hela paketet: brunn, ínfiltration, pump etc. Då ingick att firman bilade upp en del av källargolvet och förberedde anslutningar samt gjöt igen efter sig. Brunnen och infiltrationen ligger kanske femtio meter från huset, så det var ganska mycket grävjobb+rör. Dessutom har vi lerig mark, så vi fick bygga en förstorad markbädd. Det enda som vi inte inkluderade var återställande av gräsmattan/ängen.

Vi hade kalkylerat med 70-130 tusen och tog jobbet på löpande faktura, så vi var ganska nöjda. mest nöjda är ve eftersom det inte längre luktar sk*t i källaren efter att man duschat!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.