Jag råkade få syn på dessa idag som verkar vara kopior på Bessey's GH tvingar:
http://www.axminster.co.uk/axminster-axminster-forged-quick-lever-clamp-prod887254/

Nästan samma pris som Biltema hade för några år sedan innan den utgick:
http://www.byggahus.se/forum/verktyg-maskiner-fordon/86069-tving-fran-biltema.html


Samt denna som skall passa t.ex. Festools skenor:
http://www.axminster.co.uk/axminster-axminster-forged-quick-lever-guide-rail-clamp-prod887252/

Ungefär halva priset jämfört med denna:
http://www.festool.se/Produkter/Acc...1594&name=Tillbehoer-raelsstyrskena-FS-HZ-160


Nu blir kanske frakten dyr på dessa men jag kunde inte låta bli att dela med mig av detta.
 
Äntligen! Jag har verkligen väntat på att någon skall börja importera dessa. Jag har till och med kontaktat tillverkaren i Kina, men minsta antal var då 500 st i samma storlek.

Edit: Tyvärr ser jag nu att de är alldeles för dyra hos Axminster
 
Redigerat:
Man kan aldrig ha för många tvingar vet du väll.
 
Redigerat:
pär h skrev:
Man kan aldrig ha för få tvingar vet du väll.
Jodå, jag har många gånger haft för få tvingar. ;)
 
Jag för står inte vad du menar du måste ha kopierat fel ;)
 
Redigerat:
Jag kollade lite i mitt mailarkiv. Jag fick en offert från Kina på tvingarna i slutet på maj 2010. Priset för en tving med 200 mm spännvidd var då knappt 9 USD/st FOB Quandong eller Shanghai. Minsta antal var 5000 tvingar, inte 500 som jag tidigare felaktigt påstod. Till priset kommer frakten, tull och moms. Dollarn stod då i ca 7:40. Ett överslag ger ett pris på ca 100 SEK/st inkl. moms. Biltema sålde den aktuella storleken av tvingarna för 149 SEK inkl. moms. Jag antar att Biltema hade ett betydligt bättre pris på produkten när de tog hem de första batcherna. Vidare spekulerar jag att leverantören höjde priserna till de nivåer jag fick i min offert. Därmed var affären inte längre intressant för Biltema.

Axminster tar ca 280 SEK för den kinesiska kopian, som, om de håller samma kvalitet som Biltemas kopia, inte är ett skvatt sämre än Besseys original. Observera att jag bara har 5 st Biltematvingar och en Bessey, så vi vet inget om spridningen i kvalitet.

Gerschwitz tar ca 360 SEK för originalet från Bessey. Bessey har ju trots allt uppfunnit produkten.

Jag vet inte hur garantierna ser ut för de olika produkterna, men jag gissar och antar att de 80 extra kronorna för ett original delvis kan förklaras av en striktare kvalitetskontroll.
 
Jag jämförde bilden på Axminster med en av mina Biltema tvingar och de verkar identiska. Trycket på sidan där storleken står ser t.ex. identiskt ut (förutom att Biltema loggan saknas då).

I samband med gruppköpet av parallelltvingar (K-Body Revo) hösten 2009 frågade jag även efter pris på GH tvingarna. Det låg då runt 500 SEK vilket ändå var klart bättre än priset över disk här hemma.

Jag köpte mina Biltema tvingar just när de var på väg att utgå. Det retar mig fortfarande enormt att jag bara köpte två stycken då "för att testa". Sedan hade de naturligtvis försvunnit innan jag fick tummarna loss att köpa fler. :(
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.