Vi har vårat fritidshus ute på Blocket och det har varit en familj som har varit intresserade. Det har dragit ut på tiden med försäljningen, på grund av att banken krävde värdering innan köp.
Värderingsmannen ska dit i morgon 15/11.
Nu har det hört av sig ännu en familj som är jätteintresserad...
Hur ska man ställa sig till det? Jag har sagt till den nya familjen att åka och titta i alla fall...
Så länge det inte är klart med den första, så är det ju vårat fritidshus. Men samtidigt vill vi ju inte "förstöra" för den första familjen.
Dom har fixat med värdering och bank och sedan kommer en andra familj in på ett bananskal...

Jag är nog ingen försäljare...

Hur skulle ni ha gjort?
Sagt att nu blir det budgivning helt enkelt?
 
Klart som korvspad att ni ska låta de nya spekulanterna få en chans att lägga ett eventuellt högre bud än de första. Så länge ni inte har skrivit på kontraktet med de första så kan ju de faktiskt vilja dra sig ur. Vem vet, om de känner att de är de enda som är intresserade kanske de t o m vill förhandla ner priset antingen beroende på vad värederingsmannen kommer fram till eller p g a något annat. Att de har fixat med värdering och bank kan väl inte ha varit så ansträngande för dem.

De högsta pris som någon är beredd att betala för ditt fritidshus är ju faktiskt också vad det är värt och varför skulle du sälja till någon (om det inte är en närstående förstås) till ett underpris. Nej låt alla som vill och kan bjuda på ditt hus. Lycka till!
 
Jepp, nu får du spotta upp dig och tänka sälj!
För att du ska få upp lite geist, så tänk på worst case. Att du nu är snäll emot första köparna och låter de dra ut på tiden, sen blir det ingen affär med dem. Samtidigt har de andra köparna lagt av planerna och börjat tänka på julklappar istället. DÅ kommer du att ångra dig.

Säg till första spekulanten att det kommit in en till intresserad. Säg till andra spekulanten vad liggande bud är och att det kommer att skrivas under veckan, han får gärna lägga bud, men måste vara snabb. Fråga om de har lånelöfte. Låt båda spekulanterna förstå att du vill bestämma dig snabbt.

Du måste också agera relativt snabbt emot spekulant 2, annars kanske du förlorar dem.

Hoppas det går bra för dig, heja heja heja!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.