Hej, har ett hus byggt 1945 och har original ytterväggar bestående av utifrån stående träpanel med smal lockpanel, därbakom vindpapp, därbakom stående kraftiga/tjocka spontade timmerbrädor, därbakom porösa träfiberskivor som tapetserats på. Mot söder är ytterpanelen torr och sprucken. Har två frågor: 1/ Kan jag ta bort locken och sätta på ny träpanel direkt på den gamla?
2/ Alternativt ta bort locken, sätta på huton asfaboard och sedan ny träpanel direkt på skivorna? Vill ogärna bygga ut väggen med luftspalt för att undvika att bygga ut fönstren och ovan lösningar bör ju inte förändra att väggen fortfarande är diffusions-öppen! Rött svenskt hus med vita knutar, snötäckt mark, klart väder, vinterdag, trädstubbe, staket, blå himmel.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Visst kan du det, om den bara är ytligt sprucken kanske du till och med kan vända befintlig panel och få ut 25år till av den?
Jag skulle nog ta bort all gammal panel och sätta ny vindpapp, att väggen är vindtät och att du fortsätter med slamfärg är nog bra för både ekonomi och hållbarhet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.