Någon här på forumet som har soffan Karlstad från Ikea? Funderar på att köpa en ny Karlstad hörnsoffa från Ikea eller en begagnad Karlanda hörnsoffa på blocket och en ny klädsel från BEMZ. Dessa soffor ser ju rätt lika ut. Det blir ungefär samma totalkostnad då Bemzklädslarna är så pass dyra. Har lite svårt att bestämma mig då man kan få en ny soffa för samma pengar, samtidigt som det finns massor av superfina klädslar att välja på hos Bemz. Hur skulle ni gjort?????

Lena
 
A
Beror väl också lite på hur sofforna är uppbyggda. Vad dynorna är stoppade med osv. Köper du en beg så spelar det ju ingen roll om du köper nytt tyg om soffan är nedsutten.
 
Jag har pratat med tapetserare som klär om möbler. Nu är de förvisso partiska, men enligt dem är det mycket bättre att köpa en kvalitetsoffa och klä om. Exempelvis nämndes Carl Malmstens möbler som kvalitetsmöbler där bara tyget behöver bytas. Jag tror inte att IKEA platser in i den kategorin.

Så om det hade varit mitt val så hade jag köpt en begagnad kvalitetssoffa och lämnat in den för nytt tyg. Då får du en designsoffa med nytt fint tyg.

En aning OT - jag vet!!!

Förslag - http://www.blocket.se/vi/15796936.htm?ca=15_s
 
OK, tack för synpunkter. Är det inte himla dyrt att få en soffa omklädd?
 
Jag klädde om två fåtöljer - extremt pilliga. Det kostade med material o tyg 7000kr.

För en soffa är det ju mer material o därför dyrare, men det är säkert enklare o tar därför inte så lång tid.
 
Nu har ju IKEA släppt ännu fler tygalternativ till bl a Karlstad. De sys upp på beställning med leverans inom 4 veckor.
Kanske kan vara av intresse?
Se ikea.se för mer information
 
Har letat runt på IKEA hemsida. Var hittar jag info om detta????
Jag har tittat på hörnsoffa Karlstad med divan så det blir en U-formad soffa. De enda klädslar jag hittar är vit, blå och grå.
Blå vill jag inte ha, Inget i vårat hem är grått dvs passar inte alls. Den vita är mindre praktisk med tanke på småbarn. Skulle däremot kunna tänka mig en beige, brun eller röd.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S49840642
 
Kan du inte se det på förstasidan?
http://www.ikea.com/se/sv/

Där finns en flash-animation just nu som säger:
Nya klädslar för alla soffälskare
Kom och kolla in alla tyger och modeller på varuhuset!
Fler stilar. Fler färger, mönster, material och strukturer. De nya klädslarna sys upp på beställning och finns i soffserierna EKTORP, KARLSTAD, KLIPPAN, EKESKOG och KRAMFORS
 
OK! Nu hittade jag det. Får åka till närmsta IKEA och kolla vilka alternativ som finns.

TACK!
 
Man kan ju kolla in Bemz.se också. Där finns många ikeaklädslar att välja på. Själv tycker jag inte att det skiljer något på vår nedsuttna ektorpssoffa som är 8 år gammal och provexemplaret (kanske välanvänt??) i affären .... vilket vi trodde. Så om du hittar någon som är ett par år gammal så borde den kunna vara helt ok.
mvh fialotta
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.