Vi funderar på att byta innerdörrar här hemma. Vi har tittar på Kilsgaards dörrar på Bauhaus och Byggmax och de verkar hyfsade. Det som förbryllar lite är att vårt hus är byggt -47 så det verkar inte som att man kan använda karmarna utan måste byta även dessa. Vi har kollat karmarna med deras"linjal" -papperslapp och enligt den går det inte så lätt.
Någon som har någon genväg att tipsa oss om? Det behöver inte vara Kilsgaards dörrar!
 
Mmm men det är just det att dessa mellangångjärn inte fungerar. Måtten stämmer inte överens med måtten på de nya dörrarna.
 
Aha!
Prata med närmsta bygghandel som kanske har en lösning, dom brukar ha mer kunskap än Byggmax mfl.
 
Dagens standard på dörrar kom 1972, dels ändrades höjdmåttet med ca 2 cm och sen ny typ av gångjärn. Om era dörrar är av den gammla standarden så behöver de nya dörrarna kapas med ca 2 cm och sen ett mellanbeslag till gångjärnen. Är dörrarna så gamla som era så finns det nog inget mellanbeslag som passar, så då är nog enda lösningen nya karmar eller att montera nya gångjärn i befintliga karmar. Är tjockleken på era dörrblad lika med dagens?
 
Det går ju att ta måtten i karmen för gångjärnet, och sedan fräsa ur dessa mått med en handöverfräs, eller stämma ur för hand.
Det behöver inte bli alltför bökigt, tycker jag.
Lycka till!
mvh
greenbay
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.