Visste inte om jag skulle lägga denna i ventilation eller här, men vi provar...



Jag har mekanisk frånluft med takfäkt idag, Husqvarna Reginair tror jag systemet heter.

Jag önskar byta ut fläktkåpan och har tittat på Franke F251-16. Konstaterar att denna har tre fläkthastigheter medan min befintliga bara har två, grundflöde samt forcering.

Fungerar nämnda kåpa ändå, eller rekommenderar ni någon annan?
 
Det brukar ju gå att ändra utgående matning ifrån transformatorn i de flesta kåporna på marknaden idag. tanka hem manualen på den modell du är intresserad av så går det nog att ta reda på. (Har en granne som "fixat" sin takfläkt när alliancefläkten i köket gick sönder, han kopplade 230V direkt till takfläkten och satte in en billig vanlig spisfläkt i köket... Fördelen är att han har ett väldigt välventilerat radhus, nackdelen är väl att uppvärmningen måste vara ganska rejäl :)
 
Japp, det verkar funka. Befintlig kåpa ger ut 100V vid grundflöde och 230V vid forcering, dock är jag lite brydd eftersom det finns tre lägen på fläktvredet i Franke-kåpan.

Inga problem att få ut dessa spänningar från trafon, men frågan är ju om jag ska "parallelkoppla" vredet så jag fortfarande bara har två lägen, eller om man ska börja köra fläkten i tre lägen vid matlagning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.