Har efter denna vinter med skyhöga elräkningar äntligen bestämt mig för att börja elda med ved, Idag värmer vi huset med en Nibe Fighter 301 (frånluftsvärmepump)
Husets ventilation går ju via Fightern, och när vi slänger ut den försvinner ju också ventilationen! Vad göra? Enklast är väl att sätta en kanalfläkt och bara köra luften rakt ut, eller finns det nån bättre ide?
 
H
Varför inte behålla fightern. Borde bli lönsamt i två steg. Du matar fightern med billig vedvärme och får den multiplicerad med COP värdet på fightern.
 
Problemet är att Fightern håller på att ta slut, 17 år tar ut sin rätt.;)
Det ska tilläggas att det har varit sjutton totalt bekymmersfria år, så bekymersfritt att jag utan att tveka köpte en Nibe Vedex 3000 häromdan.... Nibe måste ju va bra grejor eller hur?d^_^b
 
alla stora tillverkare kan ju leverera någon gång en felaktig produkt men det är ju intressant om detta forumlägg kan få den glade Nibe återköparen att få en bättre garanti ifall hans Nibe om 5 år också har en svetsfog som ej håller måttet. Undrar om inte Nibe redan setta detta inlägg redan och undrar hur de därmed skall agera för att öka kundkvalitén åt oss konsumenter i det längre loppet?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.