Hej! Vi har en vv beredare som inte lämmnar ifrån sig så mycket varmvatten längre
1 dush funkar sen har nästa dushare ingen rolig stund framför sig..
Spontant tror man att värmepatronen tappat effekt,kan det vara så?
Den är från 1998 och heter compact 300R, den har varit litr konstig nåt år ibland funkar det men nu inte Hjälp!!!
//Fredrik
 
Vet inte så mycket om just 300R men rent spontant så verkar den sakna en eller flera faser (antar att det är 3-fas). Kolla säkringarna och byt dem även om de ser hela ut. Om inte det hjälper så har den nog börjat sin hädanfärd mot soptippen.
Varför inte byta mot en värmepump. Om du inte kan borra så får du luft/vatten värmepump inkl varvmvattenberedare installerat för ca 80.000:-
 
Till 99% sannolikhet är det ett rör inuti som gått läck, då hämtar den VV från botten av beredaren.
 
1: Kan gå på en fas istället för tre
2: Röret där vattnet tappas som Matss skrev om kan ha gått sönder
3: Elpatronen kan ha gått
4: Blandningsventilen har sagt upp sig
 
Fel 1 och 3 borde visa sig som att det går att dusha länge när beredaren väl är varm men att det tar lång tid att få den varm igen.

Fel 4 borde vara väldigt ovanligt, blandningsventilen sänker tempen efter ett tag, men inte helt omöjligt. Är lätt att kolla: känn på röret innan blandningsventilen när dushen kallnar, är det fortfarande varmt byt ventilen.
 
Den har bara 1fas inkopplad,det går att koppla in mera fas,men den har funkat ganska många år, men nu har den spökat typ 2år, ibland glömmer man bort problemet men vips så svär man att man bara kan ta en dush..
Det sitter en låda som det står asea på och har nån järnkärna? :confused:Proppskåp 1 Fas 10A-Asea-vvberedare så ser distrubitionen av el ut,funderar om det är den som bråkar, den är från 1974..vad fn är det för manik?
//Fredrik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.