Någon som har en nibe 310 som kan hjälpa med hur man ska ställa kurvorna? Den står nu på 9 på val värmekurva och -1 på förskjututning värmekurva enl diagram i instruktionsboken. Är det bäst att sänka värmekurvan och höjja förskjutningen eller ska man ställa värmekurvan och sen bara ändra på förskjutningen. Spar man nått på att sänka värmekurvan till tex 7 och sen höjja förskjutningen några steg?
 
Vad är det du vill uppnå? Värmekurvan ändrar man för att ställa in "jämn" temperatur och sedan förskjutningen för att få "rätt" temperatur.

Jag tror inte du sparar något på att ändra dem. Såvida du inte ställer ner föskjutningen och helt enkelt håller lägre temperatur inne.
 
Grundförutsättningarna för att spara något är ju att du har alla termostater öppna och låter pannan styra värmen helt och hållet och därefter börja att justera kurvorna. Som Ola skriver så sparar du inget såvida du inte sänker temperaturen inne.
 
Tack för svaren

Ska installera en kamin i dagarna och eftersom det sitter en utegivare till pannan så reglerar den väl värmen utifrån hur kallt det är ute? Har nu ca 20,5 grader inne (ute temp ligger mellan +10 till -2 nu) och om man eldar i kaminen när det blir kallare ute kommer pannan ändå att ge lika mycket värme till elementen eftersom den känner av utetempen? eller känner termostaterna på elementena av att det blir varmare inne och slår av värmen? Ska man sätta en innegivare som reglerar pannan om man ska elda i kaminen, för eldar man i kaminen så man har 20garder inne behöver ju inte pannan ge värme till elementen men som jag förstår det gör den väl det ändå om den går efter hur kallt det är ute? Eller ska man helt enkelt bara sänka kurvorna på pannan och elda i kaminen istället fast då blir det kalt på natten och när man inte är hemma och kan elda. Har egen ved så den behövs inte köpas och då vill man ju annvända den iställe för att använda el. Det bästa vore väl att sätta innegivare som känner av hur varm det är inne och reglerar pannan efter det för då slår väl pannan av när man eldar?

Någon vänlig som har tips hur man ska göra?
 
Det bästa lär vara en innegivare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.