Ni som har fullbelånat er hus, i vilken bank har ni lånen? Vi har pratat med Länsförsäkringar och de fullbelånar utan problem men hos Nordea var det tvärstopp. Någon som har fullbelånat i någon annan bank än LF?
 
Vi har fullbelånat vårat radhus när vi köpte det och det var inga problem med Nordea som vi har. Kanske det berodde på att den vinst vi gjorde när vi sålde våran lägenhet så löste vi ut billånet och köpte ny bil utan lån enl rekomendation från våran bankkvinna. Så vi har inga lån utöver vårat huslån.
 
Vi hade fullbelånat hos SEB. 85% bottenlån 15% topplån. Med en CSN studerande
så var vi väl inga drömkunder heller. Vi fick även en ok rabatt på räntorna (två år sedan).
 
Vi har fullbelånat, men det var inte i samma bank ;-) 95 % som bottenlån i SBAB och resten plus stämpelskatt och pantbrevskostn som medlemslån i annan bank. Efter ett år hade värdeökningen på hus i mitt område (ändå relativt billigt område) gjort att vi kunde utöka lånen i SBAB och ändå ha råd med lite renovering för pengarna som blev över, dvs kunde låna mer än det tidigare medlemslånet och ändå bara ha 95 % av fastighetens värde belånat.
 
Hej,

Vad säger bankerna om kommande ränte höjningar när ni fullbelånar?
 
sassa75 skrev:
Hej,

Vad säger bankerna om kommande ränte höjningar när ni fullbelånar?
Vad skulle bankerna säga om det menar du? Det är väl fullt möjligt att ha ett fullbelånat hus men ändå ha goda inkomstar och därmed goda marginaler för framtida ränteökningar? De flesta unga som kommer in på bostadsmarknaden idag eller de som inte säljer ett boende för att flytta till ett nytt (e.g. flyttar från hyresrätt till hus) är väl i den situationen att det inte finns så stora kontantinsatser?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.