Om ni ändrade planlösningen, ändrade ni då också fönster och eventuella altandörrar?
 
  • Gilla
Gergely Katona
  • Laddar…
Ja vi ändrade fönsterplacering och även storlekar på fönster då dom har ett antal olika att erbjuda. Vissa öppningsbara men även fasta fönster.
 
Robban, om du har tid o lust så får du jättegärna berätta vad du tycker är bra och dåligt med Scanhaus. Var vid visningshuset igår. Tyckte att fönsterkarmarna utanpå såg otroligt plastiga ut. Är dem de? Finns det fler tillval på dem?
 
Vi byggde för 1,5 år sedan och då erbjöd dom totalentreprenad vilket dom inte gör idag, dom kan ordna kontakter men inget dom erbjuder rakt av. Problemet med med totalentreprenaden var att dom hade problem att få tag i pålitliga och duktiga SVENSKA hantverkare till sina projekt så nu kör dom med det Tyska konceptet att man själv får ordna köket, golven, invändig målning och tapetsering. Problemen som var under vårt bygge var just dom Svenska hantverkarna, huset restes av Tyska snickare, det var tyska VVS-EL killar, kakelsättare och fönsterfolk alla var Tyskar, alla dessa gjorde ett mycket bra jobb och både vi och besiktningsgubben var mycket nöjda. Målare, golvläggare och köksmontör med ansvar för kakling i köket däremot var Svenska firmor med eget folk. Dessa stod för alla besiktningsanmärkningar och deras jobb var under all kritik, vissa var rent ut sagt jä...lit usla på det dom sysslade med, skall inte gå in på detaljer men att anlita dessa människor om vi skulle ha behov av jobb gjorda hemma hos oss är totalt uteslutet även om dom var dom sista av sitt gebit på denna jorden.
Detta fenomen var en av huvudorsakerna till att Scanhaus slutade erbjuda totalentreprenad.


Grundläggning och gjutning sulan ordnades av COMAB i Höör och dom skötte detta helt perfekt


Kvaliteten på huset sa vår besiktningsman som förresten var mycket bra och noga är mycket hög, välbyggda och sällan några problem.

Scanhaus har kompositfönster och altandörrar som standard vilket också säkert framgår av deras presentation av dom själva och i broshyrer, om man sen inte gillar utseendet på dessa ju en smaksak men vi har inga problem med det alls.
 
Tack för informationen. Tänkte kika förbi i deras visningshus igen och kolla lite mer. Tycker mycket om det lilla i vinkel. Nu ska inte vi bygga på ett par år men det är ju alltid bra att lära sig lite om allt runt omkring så man är redo när det är dags.
 
Vi byggde det lilla i vinkel ;)
 
Vill bara säga grattis! Det är ett av de finaste husen jag vet. Kanske inte flådigt men klassiskt och hemtrevligt. Jag gillar det skarpt. Lycka till med ert fina hus!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.