Vi funderar på att bygga huset värmdö med faluhus, undrar omdet är någon här somhar erfarenheter av dem bra eller dåliga?
 
Vi har gjort det och har bara bra erfarenheter! Det har fungerat bra och mycket smidigt, både innan kontraktet var underskrivet och sedan hela byggtiden.
Har dock inga erfarenheter av deras entreprenörer då vi använde oss av egna.
 
ett Faluhus på Ingarö. De fick bra pris (t.o.m bättre än vad de borde fått pga av slarv från Faluhus...:) På det hela taget är de väl nöjda men ett gigantiskt fel inträffade pga av Faluhus! De hade ritat ett eget hus och det skulle inte vara något problem men när byggentreprenörerna (egen upphandling, ej Faluhus) skulle resa huset upptäckte man problem med konstruktionen som gjorde att de inte kunde ha öppet i tak mellan vardagsrummet och övervåningen som det var tänkt! Faluhus kunde visserligen lå vet jag leverera den förstärkning som skulle krävas för att lösa men det skulle de få betala extra för! Kommer ej ihåg hur mkt men de hade inte råd... Skittrist och vet ej varför/hur de kom undan med detta men vi ska precis själva bygga med Västkuststugan och samma sak (nästan) skulle ha hänt oss också om inte vi bett om att få takstolskonstruktionen innan vi skrev under TOLO... och då upptäckte vi att de hade lösningar som vi absolut inte ville ha. Alltså kan nog liknande hända med många företag om man ritat själv utan hjälp av arkitekt. Fast ni kanske ska bygga kataloghus och då är denna info överflödig:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.