Har ett gammalt 60-tals hus med ett tidstypiskt kök, tänker nu bygga om för att få det lite fräschare och lite mer plats, vi har funderat och funderat men inte kommit fram till någon riktigt bra planlösning så nu undrar vi ifall någon har några bra idéer på detta? Bifogar en ritning på hur det ser ut idag.
 
  • kok_ritning_s.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kan ni på något sätt klara er utan skafferiet och bänken med väggskåp som är parallellt med diskhon? Det skulle ju öppna upp och göra hela köket luftigare samt ljusare då skafferiet blockerar det ena fönstret. Alternativt kanske ni kan nöja er med bara bänkskåp just där?
 
Jo, den bänken har vi redan plockat bort, det var det första vi ville bli av med, men vi fortfarande får vi inte till själva planeringen av köket. Vi har även öppnat upp väggen mot vardagsrummet och planerar att flytta dörren som tidigare var inne i köket till vardagsrummet istället. Bifogar en lite modifierad ritning med lite mått som visar lite hur vi planerat. Eventuellt måste man kanske riva väggen som är gråmarkerad för att få än mer utrymme?:confused:

Någon som gjort om ett liknande kök?
 
  • ritning.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ni har tagit bort väggen? Var den bärande? Ser nämligen så ut på ritningen, men svårt att veta definitivt utan att ha sett det själv.
Vilken höjd sitter köksfönstrena på?
 
Idag är inte väggen helt borta pga att det är en bärande vägg, endast en öppning i den, däremot funderar vi på att ta bort den för att få mer utrymme. Givetvis måste man lägga in en balk för att hålla upp taket då. :) Köksfönstrena sitter lite lågt, endast 88 cm över golvet vilket försvårar planeringen ytterligare...
 
Hemmakatten
Jag tycker att man i sådana här gamla hus där man vill ändra planlösningen, men där det inte är självklart exakt hur, skall vända sig till arkitekt. Föreslog det också i en annan tråd där familjen hade ett långsmalt kök och ville ha ett bättre kök. Ni är ju beredda att lägga ner en del pengar på detta och en arkitektritning skulle ge er väldigt mycket är jag helt övertygad om. Ni skulle få ett funktionellt kök med en bra planlösning anpassat just för er. Väl värt pengarna. En bra arkitekt ger alltid mer än det förväntade och tar hänsyn till husets karaktär, ljus och estetik.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.