Har sett att Alfa Stenhus tänker bygga i Malmö. Funderar nästan på att ta kontakt med dem.
Någon som har något att säga om dem?

Vore tacksam...
 
Någon!?

Någon måste väl hört talas om dem... Eller?
 
har hört talas om dem. våra grannar är mycket intresserade av att bygga med dem men det verkar bli ganska dyrt i slutändan.

ska tydligen byggas vid sjön Yddingen utanför Svedala...
 
Hej Jimbo

Alfa Stenhus lär vara fabricerade i Polen - begränsat antal husmodeller att välja på. Deras säljare/projektledare i Hässleholmstrakten är mycket bra att ha och göra med har jag hört. Lycka till!!

Vi är själva på väg att bygga ett Finja betonghus genom Arkitekthem i Helsingborg - har dock inte skrivit kontrakt ännu - någon som har några bra/mindre bra erfarenheter av dem? ::)
 
Hej Leeloo,

Funderar ni på att bygga ett Finja stilhus eller bygga efter egen ritning? Vi funderar oxå på betonghus....får man fråga om ni har fått ngn offert och om ni tänker bygga på totalentreprenad?

f´låt att jag inte frågar om alfa stenhus i denna tråden ;)

MM
 
Hej Mikmik,

Vi tänker bygga enligt egen ritning eller rättare sagt efter arkitektritning. I Arkitektshems koncept innefattas husritning enligt egna önskemål - detta gör de tydligen inte själva utan har en arkitekt de samarbetar med. Men vi har ju tittat på otaliga kataloghus vid det här laget så vi vet ju ungefär vad vi vill ha.

Nej ingen direkt offert ännu men vi har fått en indikation på ett 1½-plans hus (Finja) och enligt Arkitekthem så ligger det på ca 2,4 milj för ca 180 kvm och då är det hög standard med bl a rostfria vitvaror, Velfac alu-fönster m m. Detta kan gå både upp och ner kraftigt då detta är pris på deras "referenshus". Totalentreprenad vill ni helst ha.

Vad funderar ni på att bygga för typ av hus? Har ni tittat på någon speciell tillverkare? Ska ni göra en del själva eller nyckelfärdigt?

//LL
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.