Vi skulle vilja ha alla våra tre barn på vårt nya andra våning, men för att få ett stort allrum i ena änden av huset så behöver vi placera ett av barnen i en takkupa. Är det någon som har det så? Vi har tänkt oss en trefackskupa. Vore tacksam för ideer på ´planslösning mm, de flesta andra våningar har ju allrummet i mitten vid takkupan.
Alla åsikter är av intresse!
 
Glömde lägga till vår första skiss.
Det ser lite konsigt ut med trappan, men vi har ett vinkelhus och ovanvåningen sträcker sig inte över hela huset utan endast över en vinkel, därav att den försvinner "utanför" huset.
 
Är trappan redan satt? För en lösning är ju att ha trappan på kortsidan av huset och så lägger man sovrummen därefter. Men vill ni ha tre sovrum och ett allrum däruppe?
 
Nej, trappan är absolut inte fastställd ännu, vi är bara i början. Ja vi vill gärna få upp alla barnen på tredje våning och att allrummet också blir deras "vardagsrum".
 
Ser bra ut. Jag skulle dock se till att bygga in gaderoberna i väggarna så får man ett snyggare rum. För gaderob behöver man. Om inte annat för att slänga in leksaker då mamma har bestämt att man skall städa. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.