Håller på att få ordning på alla eldstäderna i huset och då även denna bakugn.
Hur är det tänkt se ut i en sån här bakugn? Ska det se ut som det gör eller är det tänkt att det ska vara ett lager lera som gör bottnen slätare?
Just nu är det en del springor mellan stenarna och så.
Väl mött
 
  • Inuti en tom pizzaugn av sten, aska och sot på ugnsbotten, välvd takstruktur.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ser inget fel i det, bara som en liten passus. Bakugnar som ser ut så där, kan vara K-märkta, är din inte det så säg inget till någon om att du har en.
 
  • Gilla
Antagligenkanske
  • Laddar…
J jonaserik skrev:
Ser inget fel i det, bara som en liten passus. Bakugnar som ser ut så där, kan vara K-märkta, är din inte det så säg inget till någon om att du har en.
Inget jag vet något om, om det skulle vara så har man då inte rätt att använda den?
 
Jepp det är bara att använda, som du kanske vet så bakas pizzan o stenugnar. Se bara till att rökanalerna är intakta. det kan du prova själv, finns rökbomber att köpa för att kolla det med.
 
J jonaserik skrev:
Jepp det är bara att använda, som du kanske vet så bakas pizzan o stenugnar. Se bara till att rökanalerna är intakta. det kan du prova själv, finns rökbomber att köpa för att kolla det med.
Jag har blivit tvingad att dra ner slangar till kakelugnarna, så till kupan som är över bakugnen (röken släpps ut genom den lilla luckan) så är det en bit upp nerdraget ett 150mm rör som förhoppningsvis kommer vara tillräckligt för att få bra drag nog att få all rök att stiga rätt väg.
Ska bli spännande att testa elda i den.
Lugnt och fint såklart. 🙂
 
  • Gamla gjutjärnsdörrar, troligen till en kakelugn eller spis, inbyggda i vitputsad vägg.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
YuGi
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.