Hej i mitten av april gjöt vi våran grund (200kvm) och en vecka senare var huset på plats. Nu undrar jag när vi kan börja sätta på golvvärmen och om det hjälper plattan att torka lite snabbare? Jag vet att man bara får ha lite värme så att plattan inte spricker. Någon som vet? Hur sakta ska man öka värmen? Mycket tacksam för svar Malin
 
Det är väldigt svårt att svara på när. Ring de som levererade betongen och/eller de som byggt ditt hus, vissa anser att fukten skall mätas innan man sätter på värmen.

Guran1
 
En tummregel som vi har på golv värme är ca 4 veckor efter det att du gjutit in värmen....
 
OK tack för svaren ??? Är det någon som har satt på golvvärmen i sin platta för att dra ur fukten lite snabbare.? Och är det någon som vet om det funkar ? Malin
 
Våran entreprenör satte igång golvvärmen direkt efter gjutning, ev hade de tom igång den under gjutningen. man ska dock inte ha för hög temp på den, kommer dock inte ihåg maxgraderna.
 
Det finns lite olika åsikter angående att slå på golvvärme tidigt. När man gör grunder åt Myresjöhus får man INTE sätta på golvvärmen förrän plattan torkat ut, detta för att golvvärmen drar fukten åt sig (alltså ner i plattan). Ytan blir då torr fort men fukten blir kvar i plattan till den dan golvvärmen slås av (sommaren), och det är nog säkrast att låta fukten "dunsta" innan man lägger något golv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.