Någon som har byggt eller funderar på att bygga myresjös-ljusgården. Intresserad av priser, erfarenheter.
 
Ville uppdatera tråden !

Funderar på att bygga ljusgården, har precis fått offert
slutade först på 1754000:-, dagen efter fick vi nytt pris
(utan att v bett om det!) på 1683150:- förmodligen pga av vi verkade skeptiska mot första priset.
Så nu är det väl bara att vänta och fortsätta att vara skeptisk... Dock funderar vi på att låta varbegshus bygga ett ljusgården i stället... troligen billigare med högre standard!

Priset är inkl dubbelgarage i byggsats, inkl plattan för garaget (ingick inte i första priset), golvärme och taköverbyggnad på uteplats


Vore kul om fler ljusgården-intresserade delade med sig av sina erfarenheter.
 
Såvitt jag förstått så har Myresjöhus nyligen höjt priserna på sina hus. Kanske därför du fick olika priser, kan det ha blivit fel?
 
Ja priset är nyckelfärdigt, dock garage i byggsats
 
priset gäller på västkusten.

156kvm
 
Hej

Vi funderar också på att bygga ett Myresjöhus (västkusten). Vi har tidigare tittat på 2-planshus, men har blivit intresserade av Ljusgården. Vad ingick i priset förutom huset och garage i byggsats. Tak på uteplats, ingick även uteplats? Ljusgården skall tydligen finnas i en större variant än 156 m2, är det någon som har någon information om det?
 
Uteplats ingår ej, skall på nytt möte på tisdag
med myresjöhus.
 
Vi har offert på Ljusgården 156 m2 från Gbg-kontoret. Den var på 1 952 520. Inkluderar ej garage eller något extra. Så nu är det tack och hej till Myresjöhus för vår del. Anledningen till att vi ville ha pris på Ljusgården, var för att komma ner i en rimligare prisnivå än Multifunktionella huset (193 m2), där vi fick en offert på 2 089 660 (eller 1 816 170 för 153 m2, finns i olika varianter). Dessa priser inkluderar som sagt inget utan själva huset. Dessutom hade säljaren på den senaste offerten lagt till 5000 på anslutning på elen, samt att tomten i offerten kostar 50 000 kr mer än vad priset är på deras hemsida. När man har läst på detta forum att ni har fått cirka 250 000 billigare samt mer för pengarna, så känns det som om man blir lite less på M-hus. Så, nu har vi bestämt oss för annat alternativ. HSB bygger 24 hus i Getskär, ett par mil norr om Gbg, med äganderätt, det känns både som ett tryggare alternativ och betydligt bättre standard för mindre pengar.

Preben59-var bygger ni? Skriv gärna och berätta hur det går för er med M-hus. Är väldigt nyfiken....
 
Nu har vi skrivet kontrakt på vårt, ljusgården.
priset blev efter en del tillval 1697250:- Det blev
myresjöhus tillslut då varbergshus inte kunde leva upp
till vad de sagt.Hittills har det fungerat bra ned myresjöhus, vi har förändrat och förändrat och....
vi anser att vi får väldigt mycket hus för pengarna.
 
Grattis!

Jag håller med om att för det priset ni betalar och vad ni får för det är det prisvärt. Det är ett väldigt fint hus!

Dock var det många faktorer som gjorde att vi valde att välja ett annat alternativ, det kändes som om M-hus säljare bara försökte "lura oss".

Lycka till!

 
Preben,
vilket alternativ på planlösning valde ni?
Gjorde ni några förändringar?
Har ni hemsida?

Jag tycker huset är rätt intressant. Skulle dock vilja göra en exteriör takförändring, så det inte blir takåsar på de utskjutande delarna utan "pulpettak". Rättare sagt att de utstickande lägre taken istället blir en förlängning/utskjutning av halva stora huskroppen...

Men jag är inte på gång att bygga än, så jag ids inte kolla upp det. Tänkte bara kasta ut frågan, om ni hört nåt om som skulle säga bu eller bä till en sådan förändring...

När sätter ni igång att bygga?

Vad tycker ni så här långt om Myresjöhus??
 
Myresjöhus prissättningar verkar variera rätt friskt. Ok jag vet att det kan skilja i entreprenad kostnader i olika delar av landet men i det här fallet verkar det väl lite väl stora diffar.

Vi har varit i kontakt med Örebro kontoret och standard priset på 156 kvm varianten är 1 730 000 kr utan några tillval och garage.

Thomas



 
Byggare babe,

Vi har gjort massor av ändringar,
Vi har utgått från alt 2, men tagit bort wc´n vid entrén
och gjort arbetsrummet till duschrum och klädkammare.
vi har tagit bort sovrummet mellan bad och allrum och fördelat denna yta på allrummet, 9.8-sovrummet och badrummet.vi har tagit köket från Alt 3 och breddat detta ut mot groventre/wc/tvätt och tagit bort WC/duschen och istället lagt en tvättstuga parallelt med köket, med groventré mot "lilla uteplatsen" i alt 2.
Utvändigt har vi förlängt taket så att vi får en liten uteplats under tak sidan om entrén(alt 2).
Utöver detta har vi gjort masser av småändringar, flyttat,byt ut och ändrat väggar,dörrar och fönster.
Det känns verkligen som vi fått det som vi vill ha det.

Vi har ingen hemsida

Vi är hittills nöjda med myresjö, det har aldrig varit några problem att förändra eller anpassa, så länge det finns byggtekniska lösningar, ändringarna har heller inte kostat särskilt mycket, (några tusenlappar för nya VVS-ritningar).Man har hittils stått för allt man sagt, även muntliga överenskommelser! Dock är vi lite nervösa inför nästa möte, det kanske är nu smällen kommer. Vi skall på tisdag göra alla slutgiltiga justeringar och får också offerten på vårt kök med tillval! Usch

Beklagar det sena svaret, har varit på semester.
 
Byggare babe

Glömde...
Vi börjar bygga(schakta) om ca 14 dar, väntar bygglov.
 
Vi håller på och ska bygga med Varbergshus men har ej skrivit på offerten ännu, vad var det som strulade med dom för er och vilken säljare hade ni???Tacksam för info....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.