Lägger om taket nu och nu på måndag behöver jag lämna besked på om jag vill få genomföringar installerade eller om jag ska använda mig av den befintliga murstocken (9 pipor, 1,5 x 0,75 m). Så känns som lite panik... :O

Ska alltså installera FTX-aggregat på kallvinden till våren. Funderar därför på om det finns någon nackdel med att dra frånluften ut i en av piporna på murstocken? Varför jag som lekman blir osäker är att luften dels är kallare än den som kom tidigare från självdraget. Dels att jag inte eldar kontinuerligt numera (bergvärme). Min fundering är ju därför om murstocken mår dåligt av detta eller om det finns andra nackdelar.

Dessutom ska köket göras om till nästa höst. Köksfläkten är idag kopplad till en pipa på murstocken - men det har varit så många andra tvivelaktiga lösningar att det är lika bra att fråga om det finns några nackdelar?

Alla takgenomföringar är ju risker för takläckor - så om jag klarar mig med bara två genomföringar (murstocken och tilluft till FTX) vore jag såklart glad jämfört med ytterligare två (köksfläkt och frånluft).

Alla synpunkter är värdefulla... har grym ågren över beslutet.
 
Att ha köksfläkten kopplad till imkanalen i skorstenen är helt normalt och fungerar. Att använda skorstenen för FTX är mer tveksamt om det kan gå.
 
Eld,

Ok, skönt då är imkanalen löst.

Tjoa,

Såg jättesmidigt ut! Kanske är sådan man ska ha.

Lizzardo,

Den såg mycket smidig ut! Men har dessvärre valmat tak så kan inte använda mig av den.
 
Tack för hjälpen, det blev en ABC VHS Combi-huv... riktigt stilig faktiskt :). Imkanalen via murstocken.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.