Vi har planer på att bygga att fritidshus på ca 75 m2, murat i någon form av "lättblock" och med putsad fasad.
Tanken är att vi skall anlita någon att göra ett tätt hus inklusive en platta på mark, och sedan fixa allt det inre själva.
Finns det någon som har några erfarenheter av något liknande, vi är väldigt intresserade av en prisindikation och även andra tips och råd.
 
Priset kommer förstås bli betydligt högre - frågan är väl varför du vill mura upp ditt fritidshus ? Är det ett ev. framtida permanentboende ?

I så fall bör du kanske tänka på andra saker också, el, vvs, isolering etc ?

/K
 
Anledningen till att vi vill mura och putsa är för att få en så underhållsfri stuga som möjligt, vi tänker även satsa på aluminium-klädda fönster.
Våran tomt ligger på norra Öland nära havet och kommer att utsättas för hårda vindar och mycket fukt/regn, vår tanke med denna lösning är att slippa hålla på med underhållsarbete på semestern.
Permanentboende där blir inte aktuellt de närmaste 30 åren.

/Mårten
 
Hej! Bor i synnerligen utsatt läge på sydöstra Gotland och har murat upp 60 m2 verkstad (10*6 m, 45 gr takvinkel) med Finjas 29 cm isolerblock.

Platta, murblock, stål och takstolar, papp, plåttak mm har gått lös på ca 100-120,000. Jobbet ej inräknat.

Saknas just nu gör fönster, el, innertak, isolering och puts så det blir en slant till, men troligen under 250,000 när det är klart.

Lite erfarenheter/råd:
Nästa bygge blir det Lecas block med limmad frigolit i stället, Finjas håller inte ihop och är svåra att jobba med.

Titta ordentligt på armeringen av väggarna, det blir vansinninga krafter när det tutar i med 45 m/s. Jag har lagt maximalt med horisontalarmering (dubbla bistål i varje skifte) plus extra stålbalk där stora fönster försvagar en gavel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.