Klantvarning, känsliga personer bör sluta läsa här.

Kopplade in en 9 kW värmare i ett uttag utan att tänka på att det var skyddat med ett 2.5-4 A motorskydd vilket slutade med att det brann upp. Ska inte motorskyddet slå ifrån för det första? :thinking: Motorskyddet används annars till pelletsskruven som är på dryga 2 kW och körs ca 30 sekunder per vecka.

Läge att dra fram en ny 3-fasgrupp till ett separat uttag för att undvika problemet i framtiden, men man kan ju fortfarande plugga in värmaren i fel uttag om man inte tänker sig för :rolleyes: Annan lösning?

Bränt motorskyddsomkopplare med synliga brännskador och anslutna kablar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Är det inte enklare att ha det som sitter på motorskyddet fast inkopplat utan uttag då? Annars ser man det ju som vilket uttag som helst som sagt.
 
  • Gilla
tommib och 1 till
  • Laddar…
tommib
Ja, fast installation av motor över motorskydd är en väldigt bra idé, eller att du monterar motorskyddet på pelletsskruven istället (dvs efter anslutningskabeln). Alternativet som du har här är det sämsta av två världar. Man ska inte behöva titta efter om ett CEE416 har några speciallösningar med motorskydd innan.

I ditt fall skulle jag montera motorskyddet på den motor det betjänar och sätta ett helt vanligt CEE416 på väggen. Då slipper du hela problemet.
 
Ja, det får nog bli fast inkoppling. Sätta motorskyddet på motorn blir lite bökigt då den sitter i takhöjd ovanför pelletsförrådet. Tack för tipsen!
 
Du behöver ju inte sätta skyddet på motorn,
det räcker ju att det sitter på kabeln efter 3-fas uttaget.
 
  • Gilla
tommib och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.