Har precis monterat kök i vårt nybyggda hus. Det sista som kvarstår är att montera fläkten. Ut suget hänger ner från taket, kåpan kommer alltså gå ända upp till taket. Problemet är att utsuget inte är riktigt centrerat över spishällen. Man kan ju göra några centimeter genom att flytta fläkten lite åt sidan men tar man för mycket så börjar utsugshålet i taket att synas.

Någon som har haft liknande problem och som hittat någon bra lösning?

Tacksam för tips!!

/Daniel
 
Vi hade samma problem då fläktröret hamnade mitt i en takstol vid den tänkta placeringen.
Så vi flyttade kåpan så långt vi kunde i sidled utan att röret hamnade utanför höljet, och sedan så flyttade vi hällen en bit, så den är inte centrerad i skåpstommen, men det är inget man tänker på om man inte vet om det.
 
Ok! Tyvärr så har vi ju redan monterat hällen så vi kan ju inte flytta den. Det finns inte någon låda eller liknande i rostfritt stål man kan sätt längst upp som är bredare än själva skorstenen?

Annars får det väl bli så att fläkten inte får vara centrerad. Vi har en stor fläkt som är 80 eller 90 cm bred så den går ju utanför hela hällen ändå.
 
Bara en ide´:
Korta ner rostfria delen som går upp till taket och gör en liten trä/gips-adapter-låda mot taket istället för en rostfri.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.