Vi håller på att leta hus och i den typ vi fallit för saknas golvbrunn i garaget. Från början var det säkert inget problem då det var oisolerat men man vill ju isolera så det blir varmgarage. Men då får man ju problem med vatten från bilen.

Går det att i gjuten platta borra/bila upp för golvbrunn och bör man koppla det till befintligt avloppssystem eller kan man låta det rinna ut i backen?
 
Räcker det inte att borsta av bilen när man ska ut och åka och låta resterande vatten ligga där det ligger?
 
Fast ett av husen vi tittade på hade isolerat, och plattorna på innerväggarna hade bågnat och så, gissningsvis pga fukten som blir därinne iom vattnet.

Bor i norrbotten så vi har rätt mkt snö, bilen kan se ut som en igloo efter en snöig dag på jobbet och beroende på snöns karaktär är det inte alltid helenkelt att sopa bort all snö.
 
Det går bra att göra en sån sak i efterhand.
Ni måste kolla med kommunen om att koppla det på avloppet, i de flesta kommuner får man inte det utan ojleavskiljare, och i ett gång andra inte alls.

Sen är det ju inte så bra för bilen om ni åker ut och mellan värme och kyla varje dag, för att inte tala om värmeförbrukningen att värma upp 1.8ton frysklamp varje kväll från -10 till +10.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.