Vi har ett badrum på övervåningen i vårt suterränghus från 60-talet. Golvet i badrummet är ca 6-7 centimeter högre än övriga rum vilka i sin tur ligger på träbjälklag ovanpå en helgjuten betongplatta.
Golvet i badrummet är idag gjutet eller flytspacklat (detaljer okända) med våtrumsmatta.

Vi tänker renovera badrummet och skulle vilja byta till klinkers för golvet men har fått tipset att det känns kallt om man inte har golvvärme men min fråga är om det verkar sannolikt det skulle fungera utan att höja golvet ytterligare? Då vi har vattenburen värme från bergvärmepump skulle jag helst vilja ha vattenburen golvvärme i badrummet då det borde ge lägre kostnad (speciellt när el nu verkar bli så mycket dyrare kanske flera år framåt).
 
Det borde ju gå att sänka bef golvnivå utan att påverka bärigheten om betongen i sig är bärande? Absolut vattenburen golvvärme
 
  • Gilla
Amatörsnickaren
  • Laddar…
Så det är betongbjälklag och reglar ovanpå det i de andra rummen?

Går avlopp och rör i golvet eller går dom ned i sutterängvåningen?
 
  • Gilla
Amatörsnickaren
  • Laddar…
Ja det stämmer och alla rör går ned i suterrängvåningen förutom att både avlopp och vatten även går genom väggen till köket (där allt är anslutet precis innanför). På övriga övervåningen finns inget annat varken vatten eller avlopp utan de enda andra rören där är värmesystemet som förstås redan är anslutet till badrummet också med ett väl tilltaget element.

Larsa Larsa skrev:
Så det är betongbjälklag och reglar ovanpå det i de andra rummen?

Går avlopp och rör i golvet eller går dom ned i sutterängvåningen?
 

Bästa svaret

Amatörsnickaren Amatörsnickaren skrev:
Ja och alla rör går ned i suterrängvåningen.
Ok, så om dom inte går i golvet borde det gå att sänka golvet med modernare material. Kanske större arbete än ni tänkt er men troligtvis värt det. Få ett lägre stadigt golv med vattenburen golvvärme
 
Ok får låta en byggare kika på det - tack.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.