Hej!

Har byggt upp en ny innervägg 90* mot murstocken. Den sista skivan mot murstocken är minerit och satt i en plåtregel. Kruxet är att det blev en ca 0,5 cm bred glipa mellan skivan och själva putsen på murstocken. Kan man använda en vanlig latexmjukfog här eller finns det någon annan form av mjukfog som klarar ev. värme bättre?

/Chronaus
 
Finns silicone på biltema som tål 200-250+ dock inte så övermålningsbart.
Annars pannkitt(?) på patron, ligger på 100:- på typ Bauhaus . Stelnar och blir stenhårt, tål 1000+ , är övermålningsbart.


Med vänlig hälsning, fremax
 
Blir din murstock så varm att det inte fungerar med vanlig akrylatfog, målarfog etc så har du något allvarligt fel på den. Max 85 grader är kravet på skorstenars utsida. Murade skorstenar är normalt betydligt kallare än så. Det anses normalt ok att måla, tapetsera osv på en murad skorsten.

Är du ändå orolig så kan du ju använda fogmassa avsedd för brandtätning.
 
Ahh tack för svaret men problemet är ju att fogen både ska vara övermålningsbar, rörlig (för att inte spricka vid ev. rörelser) och värmetålig. Pipan precis innanför är endast för köksfläkten men det kommer placeras en kamin ca 20 cm från fogen så antar att det blir rätt varmt där ändå.

Edit: PNO såg inte ditt svar innan jag skrev men ska kolla upp fogmassan. vanlig akrylfog ligger på max 70 grader, antar att det kan bli lite varmare om man tokeldar någon gång i framtiden. (I alla fall enligt sotaren)
 
Redigerat:
D
Vad använde du tillslut?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.