Har ett litet källarförråd under garaget på ca 6m2. Har en klassisk, lite unken, doft troligtvis för att luften mer eller mindre står still där.

Tidigare ägare borrade ett hål upp genom garageplattan samt hål genom dörren till rummet.

Funderingar.

Trycka ner luft från garaget ner?
Tryck upp luft från rummet till garaget?
Frånluftventilaton som går ut utomhus?
Mini-ftx, som trycker in luft i 70sek och sen ut i 70sek. Ej utomhusluft.?
 
Hej!
Hade liknande problem med en källare som emellanåt till och med blev lite översvämmad 😬mestadels pga vattenläckor. De är åtgärdade, men störtregn ställer till besvär två gånger per år eller så.
Jag satte in en PAX som drar UT luft, så att uteluft kommer IN via självdragsventiler. Satte till och med en timer så att den endast var igång ca 30% av tiden för att spara el (löjligt, jag vet).
Både källare och vidliggande krypgrund är nu snustorra året runt. Undantaget endast efter störtregn: efter att ha sopat undan vattnet från golvet som lutar precis liiite feltorkar det upp helt på några dagar.

Funderar också på mini-ftx, men då bara i utrymmen för boende. Mer för komfort då än för att spara pengar, bor i självdragshus utan drag till vardags.
 
Kjöller Kjöller skrev:
Kan tilläggas att det inte var en riktig pax, utan något billigt, eventuellt den här för dryga hundringen
[länk]
Kanske skulle testa att sätta dit något liknande. Kan börja med att dra upp luft till garaget för att se om det blir någon skillnad alls.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.