Hej,
Vi bygger om i köket och har bestämt oss för att installera en inbyggd mikrovågsugn.
Vi hittade en Wirlpool, men den saknar evakueringsfläkt som vår gamla mikro har.

Vad är fläkten bra för?

Vi brukar laga stuvade makaroner i mikron.
Stuvade makaroner gör vi i två steg, först kokar man makaronerna, sedan tillsätts mjölk och allt ska koka runt en kvart. Om man kokar det i kastrullen på spisen får man röra hela tiden och det bränner ändå fast. Nu på sistone har vi slagit över mjölken och makaronerna i en glasskål och ställt in skålen i mikron. Då slipper man röra och det bränner inte fast.

Det man gör är att man kokar bort en massa vatten under en kvart. Vad händer om mikron saknar fläkt och inte kan evakuera vattenångan?

Kommer mikrovågorna ens fram till maten om hela ugnen är fylld med vattenånga?
 
Inget svar på frågan.
Jag lagar stuvade makaroner minst 1ggr/månad, bränner ”aldrig” fast.

- Jag börjar med att värma mjölken i en kastrull på hög effekt, rör om försiktigt i botten ibland (ingen vispning för då bränner det fast lätt)
- Sänker sedan ner värmen och när mjölkytan börjar röra på sig så häller jag i en blandning av mjöl & mjölk (som jag har skakat ihop).
- Får sjuda/koka i fem minuter
- Har i lite riven muskotnöt
- När stuvningen är klar kokar jag makaronerna.
- Samtidigt med allt ovan så steker jag falukorv i gjutjärnsstekpannan.
- När makaronerna är klara häller jag av vattnet och häller i dom i stuvningen.


Kokar risgrynsgröt ibland, en kokning tar ca en timme.
 
A
Den stora recept tråden....

Tror inte att jag sett någon micro med evakueringsfläkt
Däremot har alla minst en kylfläkt vilka är viktiga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.