J
Hej!

Tittar på ett hus men blir lite fundersam angående besiktningen. Enligt besiktningprotokollet så finns i källaren mikrobiell lukt och fuktvärden över gränsen. Källaren är påreglad/uppreglad med trä mot betongen.

Enlogt mäklaren så: "Detta är något man enklast får bort genom att ta bort befintlig konstruktion och ersätta den med stålreglar alternativt putsade väggar. Eftersom huset har genomgått en dränering är det utvändiga fuktskyddet bra men den här typen av konstruktion brukar man undvika idag."

Är det någon som vet om detta är ett stort projekt eller ej? Kan ingenting om bygg själv utan behöver ha nån som gör det. Är det en stor kostnad, cirka?
 
Fairlane
I vårt hus lät vi någon liva befintligt golv i hela källarvåningen, förutom badrum och tvättstuga, då det var uppreglat med träreglar. I delar fick man bila bort lite betong för att det skulle bli jämnhögt. Det kostade lite över 100' inklusive läggning av ny parkett. Ytan kanske var 60-70 kvm?

Om det är samma mot väggar vet jag inte. Gissningsvis bör et bli billigare då ni inte köper parkett för X00/kvadratmeter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.