D
Jag är förvirrad.

Jag ska såga framför allt lister och foder, och behöver köpa en kap- och geringsåg. Jag har kommit fram till att Bosch GCM 8 SJL är jättebra, men att Metabo KGS 216 M är ett bra alternativ till en mindre peng.

Nu till min fråga. Bauhaus har Metabon till riktigt bra pris inkl en extra klinga, men jag lyckas inte fatta om det är den nya V2 som skall vara bättre på flera sätt. Jag lyckas inte fatta det på hemsidan, eller på kartongen på plats. Se länk nedan, någon som köpt eller kan avgöra om det är V2?!

https://www.bauhaus.se/kap-gersag-metabo-kgs-216-m-klinga.html

En bonusfråga är: om man ska såga mycket foder till fönster, och almogelister, vilken typ av klinga bör man köra med?
 
D
Nu ser jag att det står "Version 2" längst ner på Bauhaus sidan. Men det står inte på kartongen vad jag såg.
 
Verkar inte som det står v2 på kartongen. Köpte precis en v2 på Netonnet (prissänkt idag från 1890kr till 1590kr samt ett Metabo KSU 251 bord på Bauhaus. Bordet kostade 1589kr men tack vare att Bolist säljer samma bord för 1400kr gick jag direkt från kassan till återköpet för att utnyttja prisgarantin vilket gav mig 12% på 1400kr = 1232kr för bordet
 
Använd en klinga med så många tänder som möjligt, ju fler tänder desto finare snitt, grovtandad klinga är mer lämpad för att kapa med
 
Mikael_L
Egentligen ska man ha mellan 2 till 4 tänder i materialet i när man sågar trä. Så glestandad klinga till grova material och fintandad till tunna material.

Positiv tandvinkel för klyvning, runt 15-20°

Aningens positiv, till något negativ för kapning.

Sen finns det massor med utformning av tänderna.

Läs denna t.ex.
http://www.midhage.se/wp-content/uploads/2015/04/Katalog-2014-sep-HM-klingor.pdf
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.