Hejsan!

Igår tog vi hem vår rågranne som gick med oss runt markerna för att dels kolla upp vart vår vattenkälla ligger (ligger på hans mark). Vi frågade då vad en av pinnarna i slänten var för något, han berättade då att detta var rågränsen mellan våra marker.
Han berättade då att vår mark går upp över nya vägen, fortsätter uppåt mot gamla vägen och fortsätter längs den för att sen vika av neråt vår mark igen.

Detta finns dock inte utritat på vår karta som vi fått från lantmäteriet, men han är 110% säker att han äger inte marken utan tillhör vår mark. Vid kontakt med lantmäteriet får jag bara till svar att - Det var ju konstigt!. Men ska prata med en lantmätare imorgon, för att bringa klarhet runt detta.

Några mer som varit med om samma sak? Att ni har haft mera mark som hört till som inte finns på kartan till fastigheten?

Hälsningar
Pontus
 
Det har nog en stor del av alla fastigheter. Om jag inte minns fel så gäller markeringarna i terrängen.
 
Det finns många fastigheter som utgörs av flera separata "lotter". Kartan ni fick från Lantmäteriet kanske bara visar en av dessa lotter.
Hursomhelst så är det bara att knalla in på närmaste lantmäterikontor och peka på en karta vilken markbit det gäller, och be att få reda på vem som äger den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.