En ekonomisk förening bildas och värvar +500 medlemmar/fastighetsägare över ett relativt stort geografiskt område för att bli starka i sin ansökan av bidrag och i upphandlingen av fiber på landsbygden.

Bidraget blev det inget av med så då förhandlar styrelsen själva med ett antal bolag och till slut så har man ett ramavtal med "Jättebra" villkor och fiber utlovas till nov 2017 under förutsättning att vi all medlemmar skyndsamt skriver under avtal i form av fastighetsägare att man vill ha indragen fiber å ena sidan och som markägare å andra sidan att man godkänner fiberkabel över sina åkrar o ängar. Detta var i maj 2017 och vi hade extremt kort tid på oss att skriva under. (14 dagar)

Nåväl det kom inget fiber till lucia än mindre någon grävmaskin, däremot ett brev där man nu plötsligt har delat in oss i två etapper med rotorsaken att man inte fått alla påskrivna markavtal runt om i bygden så nu kan inte fiberstammen förläggas ut till vissa områden. Etapp ett ska däremot snarast bli klart, medans etapp två inte får något datum överhuvudtaget. Först nu i mars så börjar det hoppa igång för en del i etapp ett. För etapp två finns det inget besked mer än att man inte ens har inlett en begäran om ledningsrätt, detta trots att det gått nio månader sedan markavtalen skulle skrivas!?

Vi är ett antal som börjar tröttna rejäl på bristen på information och på framdriften från styrelse och/eller fiberbolaget. I praktiken så är det fiberbolaget som sköter karusellen nu, vår styrelse kan nog bara se på.


När det gäller våra enskilda avtal som abonnenter mot fiberbolaget hur räknar man normalt tiden, när startar tidtagaruret? Frågan gäller både förseningsersättningar och tv abonnemanget för det blev inte ett öppet fiber fullt ut utan vi blev påtvingade ett tv abonnemang i 24-36 månader. Det finns något om en 24 mån förseningsgaranti


Jag har begärt att få vårt ramavtal utskickat men nekas det av styrelsen, kan dom neka det?
 
Jag tycker du ska försöka komma med i styrelsen, eller på annat sätt engagera dig i föreningen. Då kommer du få större insyn, och också större möjlighet att påverka.
 
Det är ju helt beroende på vad det står i det avtal ni tecknat med föreningen. Finns det något som beskriver frånträde/uppsägning där till exempel om fiberdragningen inte kommer igång? Har ni redan fått börja betala på tv-abonnemanget?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.