Vad avser man med att ta ränterisk? Att binda eller att inte binda, eller att inte blanda bindningstider? Alla varianterna för ju med sig vissa risker att betala onödigt hög ränta.
 
Jag undrar ocksa lite, laste det forst som att det handlade om hur stora lan man tar... men det ar ju sjalvklart att medelalders tar/kan ta/vill ta/far ta hogre lan...
 
Mycket underligt skriven rapport om den skall ses som en statistiskt vetenskapligt förankrad produkt. För som tidigare påpekas så definieras inte ränterisk något näramre där. "...är inkomsten i allmänhet högre och
man väljer att ta större ränterisk genom att ha en större
andel av bolånen med den kortaste bindningstiden." tyder väll på att de ändå avser att man tar större risk om man binder det mesta kort. Men inte hur stor andel som avses eller var gränsen för kort bindning skall gå för det skall räknas som risk.
 
Det man har studerat är bindningstid och de menar att ränterisk är lika med att inte binda, dvs då vet du alltid vilken ränta du har.

Hela rapporten bygger på att de försöker få folk att "köpa" bunden ränta och utsätta sig för mindre risk. Kan man inte tolka det som att när man uppnått medelåldern så har man testat det där med att binda räntan och har insett (den hårda vägen) att det aldrig lönar sig?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.