Hej!
Bygger en bokhylla av mdf-skivor. Kanterna (när man sågat till hyllplanen) blir så fula. Grov struktir, lite "hackiga"... Hur får man det snyggt? Om man ska slipa känns det som att man får "slipa ihjäl sig"... Ska måla tre lager men tror inte att färg kan få det jämnt.
Om det inte blir snyggt, finns nån list eller liknande man kan limma på? Det är alltså sidorna på hyllplanen som kommer att synas, Hyllplanens "sidoväggar" på täcker vi med lister.
Förslag?
 
En bra hyvelmaskin (dvs inte en handjagare)?

Den bästa lösningen, för sent för dig kanske nu, är ju att såga dom fina från början mha bra såg och såglist eller om du ber brädgårn såga upp dom.
 
Det var beier som sågade så det blev ju klart bättre än när man gör det själv. Men "finliret" är ju inte perfekt. Kommer ju varahyllpan som syns som sagt... Tänkte först man kunde limma på en annan list. Mannen tror att det löser sig med tre lager färg. Jag är tveksam...
 
Om dom är ganska jämna så kanske du kan slipa till dom mha att klämma ihop flera bredvid varandra och slipa med bra maskin? Slipa är ju mycket enklare än att limma på list .. men listen är nog bra lösning på riktigt ojämna kanter.
 
Spackla med snickerispackel, slipa och måla?
 
Kloss och sandpapper.
Går fortare än man tror.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.