Hej,

Vi har lämnat in en ansökan om bygglov för ett fasadbyte vilket borde vara en enkel sak att handlägga. Det har nu gått ca 11 veckor sedan kommunen mottog ansökan. Än så länge har ingenting hänt och det har heller inte kommit något besked om att handläggningstiden har blivit utökad med 10 veckor till maximala 20 veckor. Efter ett samtal med kommunens handläggare så verkar det som att de ej heller kan hålla sig inom de maximala 20 veckorna som då räknas från när ärendet mottogs. Att man får avgiften nedsatt med 10% per försenad vecka hjälper ju föga när man riskerar att försena byggstart och vad värre är, att det ej finns en bortre gräns för när ärendet skall vara klart.

Finns det något man kan göra i en sån här situation eller någon annanstans att vända sig? Eller får man vackert stå där med mössan i hand medan kommunen såsar vidare i maklig takt.

Med vänliga hälsningar,
Mikael
 
Tyvärr är det bara att invänta sitt avgiftsfria bygglov.
En JO-anmälan går att skicka in. Men den är i princip verkningslös, ser lite illa ut i media när ärendet är avgjort av JO.
 
Kommunen får ett brev från JO med kritik. Kanske rentav stark kritik...
 
Och eftersom politiker i sverige tycker att personer i det allmänna aldrig kan göra fel och om dom nu mot förmodan gör fel så är det ingens fel så kommer inget att hända
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.