hej, är det nån som har ett tips hur jag ska måtta ut för en mdf-skiva som sedan ska sågas... väggen är nämligen rund på ett ställe där skivan ska sitta....

se bild

tack på förhand
 
  • mdf_skiva.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
För att få det så bra som möjligt skulle jag försökt grovsåga skivan först. Då kommer du närmare väggen och får ett bättre slutresultat när du ritar upp den slutgiltiga linjen. För att göra det kan du lägga ut en kartong eller hårdare papp från vänster till höger i bild och försöka överföra kurvan till den. Lägg sedan mallen på skivan och såga lite utanför.
När du grovsågat skivan lägger du den på golvet. Placera två klossar (distanser) där skivan är rak, en i början på skivan och den andra innan hörnet. Skjut skivan emot dessa distanser. Du har nu en glipa mot den runda väggen. Ta en annan kloss och lägg mot rundningen och styr klossen efter väggen samtidigt som du håller en penna på utsidan av klossen och ritar på skivan. Denna kloss behöver inte vara tjockare än att linjen du ritar hamnar på skivan. Observera att du får kapa skivan längst till höger där den träffar nästa vägg. Den kapningen blir lika mycket som klossen du använde då du ritade linjen. Det går att slippa denna kapning, om man lägger en kloss mot den väggen också, som är lika tjock som klossen man ritar med. Man får då placera mallen annorlunda innan man grovkapar skivan. Hoppas det går att begripa.
 
hej janneL, tack för ditt svar... ska försöka med den instruktionen du gav..

tack tack..

mako67
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.