Status
Inte öppen för fler kommentarer.
Nästan ett år sedan jag skrev nåt här sist. Har det inte hänt nåt på ett år? Jo det har det, men nu har man övergått från nån slags intensiv renoveringsfas till förvaltningsfas där man fixar lite när andan faller på (och man har tid). Alla dom väsentliga bitarna är på plats så nu är det lättare att skjuta resterande bitarna framför sej :blushing:

Vad har då hänt på husfronten?
Våren 2010 gjorde vi klart mat- och vinkällaren, samt ett diverseförråd (som varit matkällare).

Sommaren 2010 gjorde vi i ordning tvättstugan i källaren. Först gjöt vi en sockel till de två tvättpelarna. Därefter valde vi att måla väggarna med en våtrumsfärg (eftersom de varit målade sedan tidigare). Vi lade därefter klinkers på betonggolvet. Det var inte helt enkelt eftersom väggarna inte var särskilt raka, så det var svårt att hitta något att utgå ifrån. Vi lyckades till slut mäta ut ett rutmönster.
Efter fogningen så fixade en rörmokare rördragningen till maskinerna, utomhuskranen och varm- och kallvatten till en vask. Vi tog faktiskt en av de rostfria köksvaskarna från en av de tidigare lägenheterna och byggde ett trästativ under, som vi målade med linoljefärg.
Riktigt skönt att få ordning i tvättstugan. Det tidigare betonggolvet vittrade sönder av vatten som rann från ena sidan golvet till andra där brunnen fanns och det blev en riktig lervälling. Tappade man ett rent plagg innebar det garanterat omtvätt...
Vi röjde även ur i verkstaden och körde iväg med massvis av bråte till tippen.

Hösten 2010 grävde vi upp för hand runt grunden kring tillbyggnaden eftersom där inte var så djupt. Vi drog dagvattenledningarna och satte platon mot väggen samt fyllde igen med singel. Vi skippade dräneringsledning på denna sidan eftersom marken/berget lutar från huset på denna sidan och att vi kommer lägga plattor på mark så småningom.

Det som är på gång nu är att vi skall göra i ordning trapphuset och så småningom fixa vidare i trädgården. Ev. ska vi hyra grävhjälp till långsidan av huset där vi anser att vi behöver dränera om. Är dessutom lite småfix kvar i tvättstugan och i verkstan som är tänkt att göras.

Lägger ut ett par bilder på tvättstugefixandet och dagvattendragningen. Inkluderar även två köksfoton på begäran.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.