Hej!

Pga hopplöst oväsen från ett automatspjäll mellan köksfläkten och flerfamiljshusets centralfläkt, vill jag montera in en ljuddämparslang - men det finns inte många decimeter på höjden att spela med, så ljuddämparslangen skulle behöva gå i en liten kringla för att få plats.

Ljuddämpningsmässigt är detta en fördel, men hur är det med funktionen och reglerna? Får man ha en imkanal som delvis böjer sig neråt?

Tacksam för tips & råd! :)
 
L
När fladdrar spjället , när det blåser eller alltid ??
 
Va? :)

Det fladdrar inte. Det viner i spjället!
 
L
baubaubau baubaubau skrev:
Va? :)

Det fladdrar inte. Det viner i spjället!
Ber om ursäkt blev lite fel tråd , men ändå , den vinner , då är det ett bra drag i venten , kan vara svårt att få till , vad händer om du öppnar lite på mekaniska spjället , tystnar det då , troligtvis är det en glipa som det piper i .
 
Strunt i det. Det låter i ventilationen eftersom den alltid är lite öppen i denna och de andra 7 lägenheterna på samma kanal, så som man har det i kök, men det hör inte hit - så till saken:

Måste kanalen från en köksfläkt gå uppåt, eller får den svänga neråt? :)
 
Är det bra drag i ventilationen så gör det inget men troligen så kommer det att bli en del fett och smuts i lågpunkten så gör det hela enkelt att ta loss och rengöra. Finns både hårda och böjliga ventilations ljuddämpare.

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.