Det skall ligga ett massivt trägolv i Det Nya Sovrummet. Siljans furugolv finns i tre tjocklekar, 20, 25 och 30mm. 30mm är uteslutet pga golvvärmen, finns det några andra funktionella skäl som styr valet mellan 20 och 25mm?

25mm golvet är självbärande på cc60 bjälklag, i detta fall ligger det glespanel under så båda golven kan anses vara självbärande.

Synpunkter?
 
Ett par vänner la in ett siljangolv. Golvet(brädorna) i sig själva är ganska varma.
De har ej någon golvvärme där, men det är ej på grund av att golvet isig är varmt själv utan mer tekniska att det skulle bli för stor ombyggnad.
 
Har kollat runt om att limma massiva golv istället för att spika skruva , en del säger att det går bra men andra att det går inte någon med efarenhet av detta , har betong under och lägger man spånskiva under så bygger det på höjden .........
 
Golvtillverkarna verkar inte gilla att man hellimmar massiva golv pga att plankorna då inte kan röra sig var och en för sig. På alla tillverkares hemsidor jag tittat på är man mycket tydlig med detta så det är nog inte värt att prova ens. Det kommer att slå sig.

Det blir förövrigt 20x135mm golv för min del, skall åka och titta på några golv för att bestämma ytbehandlingen. 300kr/kvm verkar vara ett rimligt pris för detta.

 
Vi har pratat med både Siljan och Dala Floda Golv och enligt båda tillverkarna ska man skruva fast varje planka i fall man har golvvärme under - absolut inte limma!

Skruvar man så rör sig varje bräda var för sig, i stället för att hela golvpartier rör på sig vilket kan ge centimeterbreda springor.

Vi har lagt Siljans furugolv 25x158 mm, behandlat med lut, olja och vax. Har skruvat i golvreglarna då vår vattenburna golvvärme ligger nere i bjälklagret.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.