Hej,

När vi flyttade in i vår villa för 3 år sedan, hade föregående ägare lagt in marmorgolv i badrummet, det var helt ok, blankt o fint.
Jag frågade då hur han gör för att hålla det så blankt, han hävda då att det fanns något putsmedel speciellt för marmor golv. Jag har letat o letat, frågat runt men ingen verkar ha sådant medel.

Finns det några bra "huskurer" för att få ett matt marmor golv att glänsa igen?

Eller känner någon till något ställe som säljer detta mirakelmedel?

Jag har funderat på att prova bilvax o rubbing, undrar om det funkar???
 
Stopp!! Ingen bilvax! Marmor är ett naturmaterial som suger upp allt möjligt! Man kan inte exprimentera! (Om du inte har några plattor över förstås)

Det finns bra putsmedel..som jag använde sist jag lade ett mamorgolv. Kommer inte håg fabrikat, men köpte det på kakelspecialisten. Bara att dra ut över golvet med en svamp och behövde inte polera efteråt..det är valfritt. Golvet fick en väldigt fin blank lyster och förstärkt färgdjup!
 
Rättelse; Kakelkompaniet skulle det stå! Men jag skulle bli förvånad om det inte fanns hos andra återförsäljare av kakel och marmorplattor.
 
Har varit runt o frågat på diverse olika "expert" affärer, men endast en affär hade något, men det dem hade fungerade ändå inte. Får väl göra ett nytt försök med andra affärer.
 
Vi har ett medel som heter Antigua som jag använder på våra sjöstensgolv. Det tror jag funkar på marmor också. Kan ju vara lättare att leta om man har ett namn att söka på.

Lycka till!
 
Marmorgolv ska inte skuras med annat än såpa och vatten. Ajax och andra liknande skurmedel skadar marmor. Marmor tål inte ammoniak, salt och blir missfärgat av citron.....bl a.
Kan kanske vara bra att veta?
Jag har själv Carreramarmor i badrummet (Och barnen får inte kissa i duschen!) :)
 
Jag funderar på att sätta sjösten/marmor i badrummet. När jag läser detta om att inte kissa i duschen så tror jag att jag ändrar mig... Är det faktiskt så illa ? Man skall ju vaxa stenen, men det hjälper alltså inte helt ?
Känns lite jobbigt med ett golv som man måste vara så rädd om. Med tanke på detta är det väldigt konstigt att folk överhuvudtaget sätter sjösten eller ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.