Håller på att lägga marksten men blev lite fundersam om vi verkligen gjort rätt eftersom jag hittat två olika beskrivningar på hur man lägger stenen.
På beskrivningen från Benders hemsida som vi gått efter så står det inget om en en fog på 3mm vilket det däremot gör på stenbolagets hemsida
(som säljer samma marksten från Benders).

Så nu är frågan om vi måste rätta till de 20 kvm som ej har någon direkt fog mellan eller om det är ok att ej ha fog på dessa stenar?

Markstenen som läggs är på en garageuppfart och stenen är Bender Labyrint antik 50mm
 
Kommer få olika svar från olika personer.. Allt efter vad dom själva tycker är bäst..

Vi lade själv med hjälp av en plattsättare 60kvm trumlad marksten (210*140 i storlek) på våran garageuppfart och dessa lades utan fog, allt enligt plattsättarens råd. Dock när allt var lagt på plats öste vi ut nån cm sättgrus över hela och körde med paddan ett antal ggr över det.. sen sopades allt överflöd bort.
Uppfarten ser fin ut än idag. Kör dagligen 2 bilar på den varav den ena ganska så tung. Tvättar även bilarna där.
 
Håller med ovan, har lagt ca 200 kvm utan skarv, fogsand i omgångar. Inte paddat, stenen ligger i flis (inte stenmjöl alltså) och kanske försvinner det lite extra sand där. Stabilt för övrigt även om jag inte haft bilkörning än, håller på med sista läggningen på uppfarten nu.

Kjell G
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.