Hej forumet!

Skulle behöva lite råd gällande en nybyggnation av enplanshus på en bergig tomt. Bygglovsritningarna är inskickade men kommunen krävde även en markplaneringsritning som komplettering, varpå detta har åstadkommits (se bild).

  • Vid ett första samtal med kommunen sa de att förslagsvis skulle man lägga huset någonstans på höjd mellan +17-18m, varpå vi valde FG +17.7. Har vi varit helt ute och cyklat med att ange denna höjd? D.v.s. borde vi ha angivit en högre höjd, ex. FG +18.5-19.0 istället för att slippa ev. spränga lika mycket? Problematiken är väl att lutningen på utfarten blir större och mer uppfyllnad krävs ändå längs med den östra sidan av tomten.

  • Gällande den tänkta plana marknivån utanför huset så har vi satt denna till +17.6, men egentligen borde väl denna vara satt till +17.7 också för att slippa några ramper/trappsteg/lutningar för att komma in till huset? Vi vet ju inte riktigt ännu vart vi ska ha trall eller om vi ska ha betongplattor/grus på uppfarten fram till entrén så det var nog därför vi satte +17.6.

  • Ser ni något annat vajsing med ritningen som behöver läggas till enligt hur en markplaneringsritning ska se ut? Har ännu inte lagt till LOD (stenkista) samt vilka träd som ska fällas.
 
  • Markplaneringsritning för enplanshus med nivåangivelser och potentiell placering på en bergig tomt, visar lutningar och höjdzonerna FG +17 till +18.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.