Jag har funderat lite på att bygga ett attefallshus där jag vill utnyttja den maximala bygghöjden för att inreda ett loft. Jag tilltalas av formen av ett masardtak samt att jag tror det skulle ge mest i takhöjd (om vi bortser från platta/halvplatta tak som jag avskyr) Samtidigt när jag kollar på den generella konstruktionen för ett masardtak tappar man ofta en del i nock samt på sidorna av takstolskonstruktionen. Är det möjligt att göra en sån konstruktion så man skapar mer rymd i höjd och på sidorna?

Såhär ser ju en klassisk konstruktion ut http://www.byggahus.se/forum/attachment.php?attachmentid=35452&stc=1&d=1263979973

Finns det någon allmänt vedertagen konstruktion som med t.ex. limträbalkar och ev nån pelare som gör att man slipper den fackverkskonstruktionen som ett klassiskt tak har? Jag har läst en de konstruktion men det ligger inte färskt i minnet, jag vet i alla fall att lasterna måste fördelas och tas ned någon annanstans.

Inspirationen är detta:

http://2.bp.blogspot.com/-PLdLsEg_p...+kvadrat+-+Attefallshus+-+2+-+1+-+fasad+1.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-_WsuZZW2l...adrat+-+Attefallshus+-+2+-+4+-+Interiör+1.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-N1nM4jRYf...adrat+-+Attefallshus+-+2+-+5+-+Interiör+2.jpg

Men de modellerna visar ju inte hur takstolslösningen skulle fungera rent teoretiskt..
 
Redigerat:
Gissvingsvis är detta ett av alla Attefallshus som "står direkt på mark" för att det skall funka med 4 m. Samt att det nog inte alls är isolerat... Om jag har fel så skulle jag gärna se en konstruktionsritning som jag har för mig att man kan "köpa" på några av dom där förslagen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.