Hej,
Vet inte om det här är belysning eller om jag ska kalla det inredning. Jag är iallafall ute efter att skapa en snygg belysning i taket i ett allrum som används till film och umgänge. Vill ha många mindre belysningspunkter istället för en pendel eller liknande. Spottar är förbjudet i mitt hus förutom i kök och badrum.
Lösningen att ha många små taklampor är något jag gillar. Gärna i samma stil men i olika storlek och kulör. Jag har dock bara 2,40 i takhöjd, så det finns inte så mycket utrymme att spela på.

Någon som har några bilder att dela med sig av eller annan inspiration?
 
Förstår inte riktigt hur du hade tänkt dig, men hemma hos en bekant har jag sett tre skomakarlampor hängda tillsammans i en triangel med olika sladdlängder så att de satt på lite olika höjder. Då slog inte glasskärmarna ihop heller. Det funkade som en slags ljuskrona över köksbordet, var det något sånt du hade tänkt dig eller ville du ha lamporna närmare taket?
 
Förstår att jag är oklar:) Hade snarare tänkt mig sätta lamporna i flera olika punkter i taket över hela rummet. Kanske tio st eller fler. De ska gå i samma stil men inte vara exakt lika eller lika stora. De måste därför sitta rätt högt för att inte vara i vägen när man står i rummet. De över soffbordet eller där man inte står kan tillåtas vara lägre såklart.
 
Panteons Flowerpot vore snyggt men kanske inget budgetval om man ska ha tio stycken.
 
Werner Panton heter designern, inte Panteon. Stupid Autocorrect!
 
Pendellampor känns inte som ett bra alternativ om takhöjden endast är 240 cm. Tror dock det skulle vara snyggt med armaturer liknande dessa:

http://www.byggfabriken.com/sortime...l/info/produkter/731-101-vit-fotlamphaallare/

eller typ denna (jag säger "typ" då jag menar lampa med liten skärm som inte är en pendel, kanske inte just dessa dyra modeller om du behöver mängder utav dem):

http://www.lannamobler.se/sv/taklampor/flos-taklampa-romeo-babe-soft-c

http://www.lannamobler.se/sv/taklampor/flos-taklampa-wan
 
byggfabriken har också en avskalad lampa som består av en porslinhållare ( vit ell svart) med tygomspunnen ledning 1,5m som man kan hänga på olika höjder och med gammaldags glödlampor som har olika former. Passar till mycket sparsam inredning ?
Ikea har 3 glödlampor på långa ledningar i en knippe som man kan hänga isär på olika höjder dock inget extravagant .....

Annars tycker jag att lampskärm typ en glob kan man placera många i olika storlekar, olika ljusstyrkor, och på olika höjder utan att det känns för mycket. Alla andra skärmar kan bli för mycket när man är uppe i 10 styck i samma rum.
gaia
 
Hej!
Tack för engagemanget. Pantons lampor är något av favoriter men ack så dyra. En VP Globe till köket står högt på önskelistan:)
Jag gillar nakna lampor men är lite skeptiskt eftersom jag ser framför mig att man slår i dem eller sträcker på armarna och krossar glaset. Plötsligt har man 230 volt i nakna trådar framför sig...kanske överdrivet.
Var för övrigt förbi nya buiken som heter Habitat inne i PUB-huset. De hade en uppsättning lampor på samma sätt som jag är inne på. Cylindriska skärmar i olika storlek i en gruppering. Hade tyvärr inte telefon/kamera med mig.

Ska fundera lite och kolla länkarna ni lagt in. Tack sålänge!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.