Håller som bäst på att fräscha upp på nedervåningen i mitt soutteränghus från -78 varav ett av rummen har källarytterväggar av vattentät betong/minull/betong målat med någon form av oljefärg. Färgen sitter som berget men hade lite suspekta missfärgningar i nedre hörnet. Vill ändå vara framtidssäker, därav silikatfärg.

Frågan; måste varenda millimeter gammal färg bort (som högra sidan) eller duger det med typ 50/50 (som vänstra sidan)? Har hört att man bör ha ett konsekvent underlag för att få ett jämt slutresultat med silikatfärg, kan en variant vara att bredspackla över hela rasket för att få ett enhetligt underlag före målning?
bild-7.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Att ta bort 100 % färg var nämligen ett litet helvete. Vad är bästa sättet att få bort gammal oljefärg från betong?

Mvh Sevve
 
  • IMG_1085.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Har oljefärgen suttit sedan 70-talet utan att kracka så är det helt onödigt att börja återställa för att gå på med silikatfärg. Oljefärgen är megatät och skulle ha lossnat för länge sedan om det fann någon markant fuktvandring inåt. Oljefärg + Spackel + Silikatfärg skulle bara bygga ett längre skikt för fukten att eventuellt vandra igenom, alltså binda mer ånga i väggytan.

Kör med vanlig väggfärg.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.