Tänkte fräscha till väggar och golv i källaren litegrann och har hört att man ska använda silikatfärg (i alla fall till väggarna). Behöver man ha det även på innerväggar eller räcker det att ha sån färg på de väggar som vetter utåt?

Golvet då? Sitter sån färg fast om man använder det?

Är nybörjare på sånt här:confused:
 
Det ska finnas en speciell färg just till betonggolv. Silikatfärgen tål inte slitaget som blir. Silikatfärgen fungerar fint på innerväggarna.
 
Fast på innerväggarna kan man välja en vanlig färg om man vill, om det inte är vansinnigt blött i golvet så att det stiger upp fukt även i innerväggarna.
 
silikatfärg gör nytta om den putsade väggen är inte målat alls eller har varit målat med silikatfärg innan. Sitter det redan en annan färgsort så gör silikatfärgen knappt någon nytta där.

Om du inte har några synliga fuktskador på väggarna som är målade så skulle det vara bäst att fortsätta måla med samma färg som redan sitter på, tycker jag :).

Bra färg för betonggolv är inte bilig och kanske i samma prisklass som en bilig klinker? Klinker lämpar sej bäst ifall man misstänker fuktvandring.
undersök !
gaia
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.