Hej,

vi har precis flyttat till ett hus från början av 70-talet och i vardagsrum, hall och gillestuga är väggarna klädda med nån typ av ljusbrun trådig, småfransig säckväv (vet inte vad det heter). Den sitter väldigt hårt och det är på en ganska stor yta så ta bort det är ganska förkastligt.

Tips på hur man behandlar om man vill måla vissa delar och tapetsera vissa. Det känns som om man bara målar rätt på så blir det trådigt och så, vid tapetsering, fäster limmet?

Nån som har erfarenhet av liknande?

Tack!
 
apotekarnes
En fördel med denna tapet är att den är lätt att riva ner. Du slipper skrapa och hacka för att få loss den. Att måla ovanpå den skulle jag aldrig rekomendera. Ta bort den först!
 
Den typen av tapet drar åt sig stora mängder färg, så det kan bli rätt dyrt att måla den. Dessutom finns strukturen hos tapeten kvar. Man får ingen slät vägg även om man målar den.

http://www.eco.se/collection_show.aspx?coll_id=13&type=3 det finns något som kallas återställare hos olika tapetföretag, ett slags "undertapet" som man kan sätta ovanpå målad glasfiberväv för att få en slät yta. Kanske fungerar det ovanpå dina tapeter också? Glasfiberväven är inte sugande vilket dina tapeter förmodligen är.

Bredspackling är också ett alternativ för att få släta väggar som kan målas eller tapetseras.
 
Tack för tipsen!

HAr tänkt på spackla men det är så trådigt så det kommer bli ett j**la meck. Ska kolla på den där återställaren...

/M
 
Det finns även tapetborttagare, en liten maskin, som fuktar tapeten. Ev kan man fukta tapeten och fästa byggplast över och låta det stå över natt. Vet dock inte om det funkar på den typen av tapeter som du har eller om det bara funkar på vanliga tapeter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.