Hej!
Vi har en pool inomhus som vi håller på att renovera. I taket sitter obehandlad träpanel som blivit lite fuktskadad från tidigare ägare.

Vi vill måla taket vitt och funderar på vilken typ av färg man ska välja. Helst vill vi att det ska vara så matt som möjligt men ändå klara av fukt och eventuella "kanonkulor" som svätter från poolen :)

Någon som har bra tips på vad vi ska måla med för färg?
 
svårt underlag.

lösningsmedelburen grundfärg kan vara ett sätt, men det finns risk för missfärgningar.

Låt det vara omålat - ser lite "fukis" ut.

:)
 
Vi har målat två strykningarna nu i helgen... först med vanlig takfärg och sedan med väggfärg faktiskt. Vi har en bruten vit färg på väggar i angränsande rum, så vi körde med den vita även i taket. Vanlig vit takfärg ser nämligen gul ut i vårt hus. Nu har vi använt S 0502-R50B som blir vit :)

Eftersom vi har en rejäl avfuktare i rummet så hoppas vi inte att det ska bli några problem med fukt och det var inga problem med missfärgningarna när vi målade i helgen. Dock så återstår ytterligare en strykning innan det täcker helt och blir toppenbra. Får vila armen i några dagar först bara ;)



 
Det jag hörde från målaren som målade om min systers furutak var att grunda med färg avsedd för våtrum, detta för att undvika genomblödningar samt att få bra fäste. Mvh
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.