Hallåj!
Har lappat tak på carporten. Takpappen är ca 8 år och lapparna är ca 5 år. Verkade vara bättre kvalitet på pappen och sämre kvalitet på lapparna, som blev grå efter några år. Frågan är om man kan måla med exempelvis kallasfalt på lapparna för att få dem svartare? Nån som har erfarenhet av liknande? Det handlar rent om kosmetiskt, de läcker inte. Carporttak med takpapp och ljusare lappar på ett svart underlag nära husvägg och fönster.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Finns ju takmassa men du får nog ta hela taket, annars blir det mörkare.
 
Stefan N Stefan N skrev:
Finns ju takmassa men du får nog ta hela taket, annars blir det mörkare.
Det är ok om de blir svartare än resten av taket. Ser bättre ut än det gråa iallafall. Har tidigare målat uppfarten med kallasfalt och det höll sig svart och fint i flera år. Ska påt igen nu i sommar och tänkte prova att måla lite på pappen. Nån som vet om man skadar pappen på något sätt?
 
Rickard.
R Richie76 skrev:
Nån som vet om man skadar pappen på något sätt?
Gissar att du menar sån som är tänkt som fukttättning för källare osv?

Den skadar inte pappen alls. Ett par varv borde göra det mörkare även om det sån asfalt inte är så uv-resistent så den bleks fort.
 
  • Gilla
Richie76
  • Laddar…
Ser på beskrivningen av kallasfalt att man kan spä ut med lacknafta och använda som grundstrykning på uttorkad takpapp.. Låter ju rätt bra
 
Rickard.
R Richie76 skrev:
spä ut med lacknafta och använda som grundstrykning på uttorkad takpapp
Att det går att göra förstår jag men jag undrar verkligen vad dom tänker att man ska uppnå med det :thinking:

Är det just det du är ute efter så kanske det fungerar men det kommer inte på något sätt förnya pappen. Det som försvinner ur papp när det åldras går inte att tillsätta i efterhand.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.