Hej!

I vår lilla hall precis vid ytterdörren, har vi försökt riva ner tapeterna för att vi vill måla om.

Vi har nu rivit ner så mycket vi kan av de gamla tapeterna, men vi vet inte riktigt vad nästa steg är. Just nu är det ju massa små spår av gamla tapeter kvar. Vi vet inte hur mycket som måste bort innan vi går vidare.

Ska vi slipa rakt på det här? Med i så fall vilket slippapper på slipmaskinen?
Eller måste vi få bort 100% av alla tapetrester?

Här kommer bilder!

http://i.imgur.com/twpWY5c.jpg
http://i.imgur.com/51GpMqR.jpg
http://i.imgur.com/HiqTNuk.jpg
http://i.imgur.com/6ZSRVdW.jpg
http://i.imgur.com/fuM3xyY.jpg
http://i.imgur.com/rxHiSJa.jpg

Tacksam för svar!
 
Ta ner resten med, antingen med ångmaskin eller vatten och skrapa.
 
Stefan N skrev:
Ta ner resten med, antingen med ångmaskin eller vatten och skrapa.

Tack för svaret!
Så det måste vara helt fritt från gamla tapetrester? Man ska inte att slipa ner det?
Känns som ett evighetsarbete att få bort alla pyttesmå rester. Den äldsta understa tapeten går ju bara i små bitar när man pillar bort den. Går liksom inte att riva i ett...
Men vi ger det ett försök i alla fall!
 
Redigerat:
S
En ångmaskin kostar 300 kronor på Jula och är helt magisk att ta ner tapeter med, vi rensade ett 40m2 stort rum på tapet (3 lager) på en dag, 2 personer med en ångmaskin, i efterhand hade jag investerat i en andra maskin så att man kan köra 2 samtidigt.

Hur som helst, vi fick bort 100% av alla tapeter och det var ett väldigt harmoniskt jobb, inget slitande eller slipande, bara tidskrävande, bra musik och ett par öl så! :)
 
S
Ska inte användas på gipsväggar såklart!
 
Det går utmärkt om man vet vad man gör på dom med.
 
har ni redan köpt färg? Är det gipsväggar eller träskivor? Kan vara bra att veta vilken typ av färg ni ska använda. Beror på om ni ska ta bort all tapet.
Men spackla kommer att behövas.
 
Hej! Vi har inte köpt färg än. Men vet att mamma pratade om någon grå färg som ska vara lite grövre och kornigare. Det är gipsväggar.

Slet i 8 timmar igår och fick bort en del på långsidorna. På vissa ställen lossnar tapeten i stora fina bitar, men problemet är att det på andra ställen bara lossnar i pyttesmå flagor, t.ex i kanterna. Även på den här delen: http://i.imgur.com/fuM3xyY.jpg går det bara i smådelar när man försöker riva av den, även fast jag fuktat den.

Man skulle inte kunna slipa bort tapetresterna först nu, och sen spackla, och sen slipa igen?
Förresten, vilket slippapper ska man använda?
 
S
Stefan N skrev:
Det går utmärkt om man vet vad man gör på dom med.
Så ångmaskinen går att använda på gips? Jag tog bara för givet att det inte gick eftersom tapeten blir genomblöt när man håller på.
 
Om tapeten sitter fast är det helt onödigt att försöka få bort den. Bredspackla väggarna istället! Jag såg på någon bild att ni har ren gips över en dörr, så där måste ni spackla ändå. Eller spackla skarvar och sen använda renoveringstapet.
 
Håller med föregående inlägg angående spackling, bredspackla och riv bort tapet där gamla tapeten släpper. Använd inte renoveringstapet för det blir inte bra om man vill ha en helt jämn yta som ser jämn ut även vid släpljus.
 
Fukta tapeten med en trasa eller spruta. Börjar den släppa skrapa bort allt. Kan behövas skrapas bort lager för lager ner till gipset. Tar tid men blir bra. Bredspacklar man och det börjar bubbla sig kan man få hålla på i evigheter. Enklare att skruva upp nytt gips men ger eventuellt lite mer jobb. Det är först när väggen får samma färg man ser hur illa och ojämnt det är och om den behöver spacklas mer.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.